En sjov og anderledes kage til fødselsdag eller bare en rigtig pandekage-elsker. (©DR)

Pandekage-lagkage med lime og passion

En frisk og eksotisk pandekage-lagkage med lime, passionsfrugt og kokoscreme. En flot lagkage til en rigtig pandekage-elsker.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pandekager

  • 300 g hvedemel
  • 195 g sukker
  • 9 æg
  • 6 lime, skal heraf
  • 7½ dl kærnemælk
  • 195 g smør, smeltet

Passionsfrugtcurd

  • 3 dl passionsfrugt pure
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 1½ dl sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Kokoscreme

  • 1 dåse sødet kokoscreme
  • ½ l fløde

Limegele

  • 1 dl limesaft
  • lidt sukker efter smag
  • 3 blade husblas

Kyskrans

  • 100 g æggehvide
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • pastafarve efter ønske

Fremgangsmåde

Pandekager

  1. Bland mel og sukker, og pisk godt med alle æggene.
  2. Smelt smørret på den pande, hvorpå pandekagerne skal steges.
  3. Pisk det smeltede smør og fintrevet frisk limeskal i.
  4. Pisk til sidst mælken i.

Passionsfrugtcurd

  1. Bland alle ingredienser sammen koldt.
  2. Sæt over varmen og pisk godt. Rør godt igennem når det tykner. 
  3. Stil på køl.

Kokoscreme

  1. Pisk fløden og vend kokoscremen i.

Limegele

  1. Kog saft og sukker op, og tilføj opblødt husblas.
  2. Kom på køl.

Kyskrans

  1. Pisk hviden lidt luftig.
  2. Tilføj halvdelen af dit alm. sukker - når det er opløst tilføjes resten.
  3. Tilføj 1/3 af dit flormelis og pisk godt. Herefter tilføjes resten i små mængder. Pisk til massen står skarpt.
  4. Kom i små skåle og pisk din pastafarve i efter ønske.
  5. Kom i sprøjteposer og sprøjt ud i kys på en plade med bagepapir.
  6. Bag ved 95-100 grader i ca. 45-50 min.  alt afhængig af din ovn.

Samling af kagen

  1. På et serveringsfad samles kagen ved stable pandekager i et tårn og skiftevis af smøre passionsfrugtcurd, kokoscreme og limegele mellem dem.
  2. Toppen smøres med kokoscreme og pyntes med kyskagerne. 
  3. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 6