Server panforten i helt tynde skiver som stykker af konfekt. (©DR)

Panforte - Italiensk julekonfekt

Panforte er en klassik italiensk konfekt-kage med masser af krydderier, nødder og her også med mørk chokolade. I Italien, giver man den ved juletid i gave til familie og venner, som en sød gestus. Denne opskrift på den lækre kage bagte Markus Grigo i programmet 'Jul med Timm, Markus og Katrine, som en skøn dessert. Pakkes kagen godt ind og opbevares i en lufttæt beholder, kan den holde sig hele julen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 70 g pistacienødder
  • 100 g tørrede tranebær
  • 150 g acaciehonning
  • 200 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk. kardemomme, stødt
  • 1 tsk. kanel, stødt
  • 200 g mørk chokolade
  • flormelis til at drysse

Fremgangsmåde

  1. Fór bunden af en rund springform (ø 24 cm) med bagepapir. Smør siderne let.
  2. Rist alle nødder på en bageplade i ovnen ved 170 grader, til de begynder at dufte. Eller brug en pande. Hold dem varme. 
  3. Varm honning og sukker i en gryde under omrøring. 
  4. Sigt alle tørre ingredienser sammen.
  5.  Tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Tilsat de resterende ingredienser og rør det hele sammen til en ensartet masse. 
  6. Kom massen i springformen og fordel den jævnt. Bag i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 15 minutter. Pas på du ikke bager den for længe, da den kan blive stenhård.
  7. Tag kagen ud og drys den godt med flormelis. Afkøl ved stuetemperatur. Skæres og serveres i små stykker.
  • Tip: Panforte kan holde sig utrolig længe, hvis man arbejder rent og pakker den ind i lufttæt beholder.