Panforte - Italiensk julekonfekt
Panforte er en klassik italiensk konfekt-kage med masser af krydderier, nødder og her også med mørk chokolade. I Italien, giver man den ved juletid i gave til familie og venner, som en sød gestus. Denne opskrift på den lækre kage bagte Markus Grigo i programmet 'Jul med Timm, Markus og Katrine, som en skøn dessert. Pakkes kagen godt ind og opbevares i en lufttæt beholder, kan den holde sig hele julen.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g mandler
- 100 g hasselnødder
- 70 g pistacienødder
- 100 g tørrede tranebær
- 150 g acaciehonning
- 200 g brun farin
- 200 g hvedemel
- 25 g kakao
- 1 tsk. kardemomme, stødt
- 1 tsk. kanel, stødt
- 200 g mørk chokolade
- flormelis til at drysse
Fremgangsmåde
- Fór bunden af en rund springform (ø 24 cm) med bagepapir. Smør siderne let.
- Rist alle nødder på en bageplade i ovnen ved 170 grader, til de begynder at dufte. Eller brug en pande. Hold dem varme.
- Varm honning og sukker i en gryde under omrøring.
- Sigt alle tørre ingredienser sammen.
- Tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Tilsat de resterende ingredienser og rør det hele sammen til en ensartet masse.
- Kom massen i springformen og fordel den jævnt. Bag i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 15 minutter. Pas på du ikke bager den for længe, da den kan blive stenhård.
- Tag kagen ud og drys den godt med flormelis. Afkøl ved stuetemperatur. Skæres og serveres i små stykker.
- Tip: Panforte kan holde sig utrolig længe, hvis man arbejder rent og pakker den ind i lufttæt beholder.