Panna cotta er nem at lave, den består af få ingredienser, og så smager den fantastisk. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Panna cotta

Panna cotta er en meget nem, lækker og festlig dessert, som alle kan lave. I programmet 'Spise med Price' lavede brødrene Price en marokkansk inspireret panna cotta, men mulighederne er uendelige, og det handler bare om at prøve sig frem. Denne opskrift på panna cotta er også hurtig, og den kan laves dagen i forvejen.

Skal sætte sig i køleskabet i minimum tre timer

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 blade husblas
  • 0,5 tsk. revet citronskal

Fremgangsmåde

  1. Kog fløden:
    Skrab marven ud af vaniljestangen og kom det i fløden sammen med den flækkede vaniljestang og citronskal. Kom sukkeret i og kog det stille op i en 5-10 minutter. Tag gryden af blusset. Pil vanillestangen op.
  2. Giv panna cottaen smag, hvis du ønsker det:
    Dette step kan du springe over, hvis du ønsker en helt neutral vanilje panna cottta. Hvis du ønsker en marokkansk inspireret panna cotta:, skal du her smage fløden til med et stænk orangeblomstvand eller rosenvand, alt efter hvad man bedst kan lide. Smag blandingen til med den styrke, du synes om. Du kan også prøve med skallen fra (økologiske) citroner, lime, appelsiner eller mandariner. Kardemomme og stjerneanis er endnu et par gode smagsgivere til panna cotta. Det skal bare koge op med fløden og stå et øjeblik bagefter til smagen sætter sig. 
  3. Gør panna cottaen færdig:
    Blød husblasen op i koldt vand og pisk det i den varme fløde. Hæld fløden gennem en sigte over i fire portionsskåle og stil dem i køleskabet. De skal stå et par timer eller tre til fløden er stivnet til en engleblød budding, der kan vendes ud på tallerkenen, hvis man varmer skålen i lidt varmt vand. Vanillekornene synker til bunds, hvilket danner en flot ”pebret” overflade på panna cotta’erne, når man vender dem ud.

TIP:

Panna cotta kan tilsmages med uendelig mange smagsgivere. Det mest klassiske er vanilje, men prøv dig frem med dine yndlingssmage.   Pynt den f.eks. med karamelsauce, chokoladesauce, jordbærsauce eller masser af friske bær.


Opskriften findes i samlingen

Desserter til nytårsaften