Mette Blomsterberg bruger her anis til sin panna cotta, som derfor får en lakridssmag (©DR)

Panna cotta med anis - lakrids panna cotta

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, som konditor Mette Blomsterberg i denne opskrift opfrisker smagen med stjerneanis. I programmet 'Det Søde Liv' serverede hun denne panna cotta med sprøde lakrids-touilles.

skal trække i køleskabet - gerne natten over

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Anis creme

  • 3 stk. blade husblas
  • 6 dl piskefløde
  • 6 stk. stjerneanis
  • 80 g sukker

Sprøde lakrids tuilles

  • 100 g sukker
  • 30 g smør
  • 30 g mælk
  • 30 g majsstivelse
  • 0,5 tsk. lakridsgranulat til drys

Pynt

  • 24 stk. friske hindbær
  • 1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Anis creme:
    Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Kom fløde, stjerne anis og sukker op i en lille gryde og opvarm det til 85 grader. Rør i det indimellem.

  2. Få husblassen i:
    Tag gryden af varmen og lad det stå og trække i 10-12 minutter. Vrid husblassen fri for vand og kom det op i den varme fløde. Rør til al husblassen er smeltet helt.

  3. Gør panna cotta klar:
    Hæld dette igennem en sigte og op i en kande. Kom massen op i de udvalgte glas og stil dem forsigtigt i køleskabet i minimum 3 timer eller tildæk dem til næste dag.

  4. Sprøde lakrids-touilles:
    Smelt sukker, smør og mælk i en kasserolle. Tilsæt majsstivelsen og rør det godt ud. Lad massen afkøle let i 10 minutter. Stil en bageplade med bagemåtte klar. Sæt den afkølede masse med god afstand i 4-6 små klatter med en diameter som en 2-krone. 

  5. Det kan være en god idé at lave et par ekstra. Smør dem ud i lange "dråber" og drys dem med lidt lakrids-granulat. Bag dem i en 180 grader varm ovn til de er let gyldne - cirka 5 minutter afhængigt af ovnen. Afkøles helt.

  6. Anretning:
    Stik de afkølede lakrids-touilles ned midt i den iskolde, stivnede anis creme. Placér seks friske hindbær på hver dessert og drys til sidst med en anelse flormelis. Server straks.