(©DR)

Panna cotta med limemarinerede bær

Panna cotta betyder kogt fløde, og det er en meget nem, lækker og enkel dessert, som er hurtig at lave, og som har en skøn og mild smag af fløde og vanilje. Denne opskrift på panna cotta lavede den svenske tv-kok Tina Nordström i programmet 'Tinas Mad'.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Panna cotta

  • 4 dl piskefløde
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1,5 blade husblas

Marinerede bær

  • 0,75 dl sukker
  • 2 stk. lime
  • 3 dl bær
    (f.eks. blåbær, jordbær, brombær, hindbær)

Fremgangsmåde

  1. Kog fløden:
    Skær vaniljestangen igennem på langs. Lad fløden koge op med vaniljestangen og sukkeret.

  2. Tilsæt husblas:
    Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand. Kram vandet ud af dem, når de er blevet bløde, og rør dem ned i den varme fløde.

  3. Gør panna cotta klar:
    Hæld blandingen i portionsforme og stil dem i køleskabet, til panna cottaen er stivnet. Det tager en times tid.

  4. Gør de marinerede bær klar:
    Bland revet limeskal med sukker. Vend limesukker og limesaft i bærrene.

  5. Server:
    Servér panna cotta sammen med de marinerede bær.