Panzanella - tomatsalat med brød
Panzanella er en rustik, siciliansk salat, som man skal spise når tomaterne er ekstragode. Der skal være nogenlunde lige mængder brød og tomat i salaten.Vær opmærksom på, at det skal trække inden det serveres - dette gør salaten meget bedre.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Camilla Plum
Camilla Plum
Ingredienser
- 1 stk. tørt, italiensk brød
- 3-4 stk. tomater
- 1-2 stk. peberfrugter
- 1 smule chili
- 1 smule saltede kapers
- 1 smule ansjoser
- 1-2 håndfulde bredbladet persille
- 1 stk. citron, skallen
- 2 fed hvidløg
- 1 smule sherryeddike
- 1 smule olivenolie
Fremgangsmåde
- Skær et tørt italiensk brød i tykke skiver, med skorpe. Læg dem på et stort fad og arranger tykke tomatskiver. Læg eventuelt bagte pebre i strimler, skyllede saltede kapers og ansjoser ovenpå. Pebrene bages sammen med et par store chilier til de er sortplettede - eller allerbedst grillede.
- Chilierne pilles, og stilk og kerner fjernes. Hak dem groft på et bræt. Hak videre med masser af bredbladet persille, skallen af en citron og 2 fed hvidløg. Rør denne højeksplosive blanding op med sherryeddike, olivenolie, salt og peber til en dressing som hældes ud over salaten.
- Lad salaten trække et par timer. Bland det hele sammen ved bordet.
TIP: Man kan også lave nogle meget fine portionsanretninger ved at dyppe brødskiverne i dressingen, og stable brød og tomatskiver op i små tårne på tallerkener. Øverst bagte pebre og evt. et par ansjoser og saltede capers.