Pão de ló portugisisk er en flad kage. (©DR)

Pão de ló fra Portugal

24 æggeblommer er hovedbestanddelen i Pao de Lo efter Tobias Hamann-Pedersens opskrift. Det vidner om en kage uden de store smagsnuancer og Pao De Lo er også en kage, man spiser som en slags brød. Dertil marmelader og en god Vinho Verde.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 24 stk. æggeblommer
  • 6 stk. æggehvider
  • 450 g sukker
  • 240 g mel

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. 
  2. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned til sukker og æggeblommer. 
  3. Pisk det hele i 30 minutter uden pause. Fortsæt piskningen efter de 30 minutter men tilsæt nu melet gennem en si imens. Herefter piskes yderligere 15 minutter uden pause. 
  4. Hæld dejen i en pão de ló-form med låg beklædt med bagepapir. 
  5. Bag den i ovnen i en time ved 200 grader.