Lækker italiensk tomat- og brødsuppe. (©DR)

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro er en klassisk og enkel tomat og -brødsuppe fra Firenze, der gerne skal laves af de bedste tomater, du kan få fat i.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g toscansk brød
    (usaltet)
  • 500 g San Marzano tomater
    (eller de bedste tomater man kan skaffe)
  • 2 dåser flåede cherrytomater
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 knivspids peperoncino
  • 1,25 dl hvidvin
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 1 smule grøntsagsbouillon
  • 1-2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 1 smule sukker
  • 50 g parmesan

Fremgangsmåde

  1. I en gryde eller stor sauterpande steges peperoncino og hvidløgsfedene i rigeligt olivenolie til hvidløgene lige akkurat begynder at tage lidt farve.

  2. Hak tomaterne groft og kom dem i gryden sammen med de flåede tomater og hvidvinen. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter. Purer derpå med en stavblender til konsistensen er helt fin. Smag grundigt til med salt, peber og sukker og lad saucen koge igennem.

  3. Basilikum strimles og kommes i saucen. Brødet skæres i tern og kommes ligeledes i saucen. Rør brødet ind i saucen til konsistensen minder om en risotto. Fortynd evt. med lidt grøntsagsbouillon.

  4. Serveres rygende varmt med revet parmesan, ekstra basilikum og et skvæt olivenolie.