Tidsmængde: 3 timer Mængde: 6 pers.
Ingredienser
- •
600 g magert vildsvinekød i tern
- •
150 g løg
- •
150 g bladselleri
- •
150 g gulerod
- •
3-4 fed hvidløg
- •
3 spsk. olivenolie
- •
1 stk. krydderbuket (En stængel rosmarin, 3-4 salvieblade og 2-3 laurbærblade)
- •
1 knivspids peperocino
- •
2 dåser hakkede tomater
- •
1 spsk. konc. tomatpure
- •
1 smule oksebouillon
- •
3-4 dl kraftig rødvin
- •
2 dl mælk
- •
1 knivspids muskat
- •
1 knivspids stødt nellike
- •
1-2 tsk. salt (efter smag)
- •
1 knivspids peber (efter smag)
Fremgangsmåde
Løg, hvidløg, gulerod og selleri hakkes ganske fint. I en gryde sauteres løg og hvidløg i en pæn sjat olivenolie. Når de begynder at blive klare tilsættes gulerod og selleri, som også får lov til at sautere til de bliver bøde.
Imens brunes kødet på en pande i olivenolie. Det er vigtigt at det får en smuk brun stegeflade, da det påvirker smagen i positiv retning. Kom det brunede kød over til grøntsagerne i gryden.
Kog panden af med rødvinen og kom det over i gryden. Tilsæt de flåede, hakkede tomater, tomatpuré, samt oksebouillon til det står lidt over kødet. Kom krydderbuketten og chili ved, læg låg på og lad saucen simre i ca. 1 1/2 - 2 timer.
Kom mælken i gryden og lad den simre uden låg under jævnlig omrøring til konsistensen er passende. Den må ikke være for våd i det. Smag til med salt, peber, muskat og et meget lille drys stødt nellike. Kog den igennem igen og smag om den mangler noget, - måske et lille drys sukker, eller mere salt og peber.
Server med brede pastabånd og friskrevet parmesan.