Den skøn og sød gelé af paradisæbler. Foto: Scanpix (©DR)

Paradisæblegelé

Sød gelé af paradisæbler, der kan bruges til kager og tærter. En skøn måde at bruge de æbler, der er på træerne på. geleen er perfekt aat bruge til kager og tærter, eller til varme retter i stedet for ribsgele.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Æblegelé

  • 1 kg paradisæbler
  • 2-5 dl vand
  • 750 g melis
  • 0,5 tsk. atamon

Fremgangsmåde

  1. Æblerne koges i vandet ved svag varme til de er helt møres. 
  2. Hele massen hældes på en saftpose og drypper godt af (natten over f.eks.). 
  3. Saften måles og bringes i kog. 
  4. Sukret drysses i under omrøring. 
  5. Når saften falder som tunge dråber fra skeen er kogningen forbi. 
  6. Geleen skummes og sættes på varme atamon-skyllede glas, der bindes om dagen efter.