Har du ikke en ismaskine, er den nemmeste is helt klart en parfait (©DR)

Parfait

Denne is er en helt klassisk vaniljeis, der sagtens kan laves uden ismaskine. Du kan også komme flere ting i, hvis du har lyst, da det er en grundmasse.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5 stk. æggeblommer
  • 100-120 g flormelist
    (Der bliver sagt 60 g. i videoen, men vi var enige om, at den ikke var sød nok, så jeg vil anbefale mere sukker, men bedøm selv)
  • 1 dl vand
  • 0,5 l piskefløde

Fremgangsmåde

Grundopskrift

  1. Æggeblommer, flormelis og vand piskes sammen over varmen (i 8-taller) til massen er dejlig luftig og cremet. Tages af varmen og piskes (evt. i koldt vandband) til den har stuetemperatur. 
  2. Cremen blandes med eller foldes blidt (pas på ikke at piske luften ud) i flødeskummet. 

OBS: Dette er en grundopskrift. Den skal have en smags-giver:

  1. Vanille: skrab marven af en vanillestang og bland den med æggemassen. 
  2. Spiritus: f.eks Poire Willams Eau-de-Vie eller en god sjat Poire Willams. Smag den til – nogle foretrækker den kraftigere end andre. 
  3. Herefter er din parfait-masse er klar til at hældes i forme og komme i fryseren. Den skal stå i frys i hvert fald i 4 timer. Tag den ud 20-30 minutter før servering. 

TIP: En parfait kan naturligvis tilsmages med alt muligt.