Anne Hjernøe tager hjem fra Montana, men denne skønne opskrift på Pariserbøf, som du kan lave derhjemme. (©DR)

Pariserbøf af bison med klassisk tilbehør

Om du bruger bisonkød eller ej, så kan du få meget glæde ud af denne opskrift på pariserbøf. Brødet er ikke med, men til gengæld er der masser af fyld.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 750 g hakket bisonkød
    (Ellers kan almindeligt oksekød sagtens benyttes.)
  • 1 smule flagesalt
  • 1 smule friskkværnet sort peber
  • 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
  • 5 stk. rødbeder
  • 3 dl æblecidereddike
  • 1,5 dl lys rørsukker
  • 1 dl kapers
  • 1 stk. løg
  • 2 dl syltede agurker
  • 1 dl peberrod
  • 4 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Form fire bøffer af kødet. Drys med salt og peber og steg bøfferne til de er gyldne og sprøde udenpå og let rosa inden i. 
  2. Skær rødbederne i kvart og bag dem i ovnen i 20-25 minutter. 
  3. Kog en lage af eddike, sukker og et drys salt. Skær de bagte rødbeder i tern og hæld eddikelagen over. Lad rødbederne trække i en times tid. 
  4. Servér bisonbøfferne med de syltede rødbeder, kapers, finthakket lød, finthakkede syltede agurker, friskrevet peberrod og rå æggeblommer.