Den hemmelige udfordring i Den store Bagedyst var disse lækre snobrød med parmaskinke og hjemmelavet basilikumpesto. (©DR)

Parma-snobrød med pesto

I sjette program af Den store Bagedyst 2016 skulle deltagerne som den hemmelige udfordring lave disse lækre snobrød, bagt med parmaskinke og en hjemmelavet pesto. Prøv selv kræfter med Jan's opskrift her.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Brød

  • 3,5 dl lunkent vand
  • 125 g ølandshvedemel
  • 375 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 10 g salt

pesto

  • 1 stor potte basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pinjekerner
    (eller mandler)
  • lidt salt og peber
  • 12 skiver god parmaskinke

Fremgangsmåde

  1. Dejen æltes godt sammen og hæver op lunt i cirka 1 time.  
  2. En stor potte basilikum, skæres af et par cm oppe skylles og tørres godt, og hakkes groft (der skal gerne være ca. 80 g).
  3. Hvidløg, olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber, blendes til en fin konsistens. Tilsæt basilikum og blend igen. Tilsæt pinjekerner eller grofthakkede mandler og revet parmesan. Blend til en let kornet konsistens.
  4.  Del dejen i seks portioner, som hver flades ud til et rektangel ca. 40 x 10 cm.  Kom 1 spsk pesto og 2 skiver parmaskinke på i den ene af langsiderne og rul, så du får en lang pølse med fyldet i midten. Det lukkes med lidt vand, snoes om snobrødspinden, klemmes fast til pinden og fugtes på overfladen.
  5. Bages over bål, til de er flotte og gyldne. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 6