Passionslagkage med mangoblomst og hvide chokoladevægge. (©DR)

Passionslagkage

Kopoier Rivers opskrift, og lav en smuk, sommerlig lagkage med masse af eksotiske smagsnuancer. Kagen indholder både mango og passionsfrugt og er smurt med en velsmagende hvid chokolade smørcreme.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. vaniljestange
  • 8 stk. æg
  • 330 g sukker
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g valnødder
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 stk. springforme Ø23
    (eller kagering)

Passionsfrugtmousse

  • 3 blade husblas
  • 6 stk. passionsfrugter
  • 1 stk. appelsin
    (saft herfra)
  • 0,5 stk. citron
    (saft herfra)
  • 3 dl piskefløde
  • 1,5 spsk. flormelis
  • 0,5 stk. vaniljestang

Mangomousse

  • 3 blade husblas
  • 2 stk. mango, fint blendet
  • 0,5 stk. appelsin
  • 2,5 dl fløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 smule gul/orange pastafarve

Hvid chokosmørcreme

  • 1 dl vand
  • 200 g sukker
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 250 g smør
    (stuetemperatur)
  • 200 g hvid chokolade
  • 1 stk. appelsin
    (skal herfra)

Hvid chokoladepynt

  • 400 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav nøddebunde: 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, således at kornene skilles ad. 
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en tyk æggesnaps. Hak/blend hasselnødderne og valnødderne fint hver for sig og bland med 150 g hvedemel og 1 tsk. bagepulver i hver blanding.
  3. Del æggesnapsen i 2 og vend 1 x "æggesnaps" og den ene nøddeblanding forsigtigt sammen. Tag den anden del af æggesnapsen og vend samen med den anden nøddeblanding. 
  4. Smør to Ø23 cm. springforme let med bage-spray, læg bagepapir i bunden, og fordel dejen jævnt i formen. Bag bunden i en 175 grader varm ovn til den er godt gylden og giver efter ved tryk - ca. 25 min. afhængigt af ovnen. 
  5. Afkøl bundene helt og befri den efterfølgende fra formen.

Lav passionsfrugtmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. 
  2. Del passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud. Tilsæt frugtsaften og blend det til det er jævnt og si de sorte kerner fra. 
  3. Med en kniv bland vaniljekornene med flormelis. Pisk fløden til en let skum og tilsæt flormelis med vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet, smelt det i en microovn (skal cirka have 10 sekunder) og afkøl det. 
  4. Kom den afkølede husblas i frugtsaften og vend den let piskede fløde i blandingen. 
  5. Stil den på køl til den har sat sig, eller i fryseren i ca. 45 min, og moussen er klar til at lægges i kagen.

Lav mangomousse: 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.  
  2. Del mangoen i halve og skrab frugtkødet ud. Finblend det.  
  3. Med en kniv bland vaniljekornene med flormelis. Pisk fløden til en let skum og tilsæt flormelis med vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet, smelt det i en microovn (skal cirka have 10 sekunder) og afkøl det.  
  4. Kom den afkølede husblas i den blende mango og vend den let piskede fløde i blandingen.  
  5. Stil den på køl til den har sat sig, eller i fryseren i ca. 45 min, og moussen er klar til at lægges i kagen.

Sammensætning: 

  1. Del de to bagte bunde i 2, og vælg hvilken bund du vil have 1 af, og hvilken du vil have 2 af i lagkagen. Placer en kagering, foret med lagekageplast, på en tallerken der er drysset med sukker. Placer den første kagebund, efterfulgt af et lag mousse. Placer den næste kagebund ovenpå denne og det sidste lag mousse herpå. Til sidst lægges der "låg" på og sættes på køl i et par timer til moussen har sat sig. 

Lav hvid chokosmørcreme: 

  1. Kom sukker, vanilliesukker og vand i en gryde. Når det er kogt op og er gennemsigtigt, tages den af varmen og køles lidt af. Hak chokoladen imens. Hældes over i gryden og smelt chokoladen. Hæld massen over i en piskeskål. Put smørret i og rør rundt til det er smeltet. Pisk den kort og tilsæt æggeblommer kort efter sammen med appelsinskal. Hvis massen er for varm, så sæt den kort i køleskabet. Ellers bare pisk til den får den rette konsistens og smør så kagen op. Først med et tyndt lag til at undgå krummer. 
  2. Sæt evt. på køl. Og så et tykkere lag på, når det første lag har sat sig.

Pynt kagen: 

  1. Temperer den hvide chokolade, og lav den ønskede pynt - fx til "vægge"
  2. Til sidst laves der en mangoblomst på toppen, ved at skære mangoen i skiver og folde dem omkring hinanden, start i midten. Og til sidst sættes "væggene" på kagen.