Hvis du hellere vil have en anden frugt end jordbær, kan du sagtens skifte dem ud, (©DR)

Passionsmousse

En smuk og æstetisk dessert, der med sikkerhed vil gære indtryk hos gæsterne. Passer perfekt til en sommeraften, med et køligt glas bobler ved siden af.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Marcipankant

  • 200 g marcipan
  • 50 g flormelis

Passionsmousse

  • 3 blade husblas
  • 0,5 stang polynesisk vanilje
  • 50 g sukker
  • 25 g æggeblommer
  • 25 g æggehvider
  • 100 g passionssaft
    (ca. 5-6 stk)
  • 3 dl piskefløde

Tuille

  • 60 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 15 g finthakkede usaltede pistaciekerner

Herudover skal du bruge

  • 12 stk. friske jordbær
  • 15 g finthakkede usaltede pistaciekerner
  • 6 stk. cylinderforme 5x5 cm
  • 1 stk. 1,2 meter kageplast
  • 1 stk. kagerulle med riller
  • 1 stk. bundsenbrænder

Fremgangsmåde

Marcipankant

  1. Skær kageplasten i 18 cm lange strimler. Læg en i hver cylinderform og stil dem på en bageplade.
  2. Rul marcipanen ud med en kagerulle så den er 3 mm. tyk. Brug lidt flormelis på bordet så marcipanen ikke hænger fast.
  3. Præ marcipanen med en rillet kagerulle eller med bagside af en kniv.
  4. "brænd" marcipanen ganske let og forsigtigt med en bundsenbrænder, så den bliver let gylden.
  5. Skær nu 6 strimler der måler 15x2 cm, og læg hver af dem forsigtigt i indersiden af hver cylinderform med en strimmel. Husk at den "brændte" side skal vende udaf. 

Passionsmousse

  1. Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
  3. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en tyk, hvid æggesnaps.
  4. Pisk ligeledes æggehvider og flormelis til en sej marengs.
  5. Flæk passionsfrugterne og skrab kødet ud med en lille ske. Passér det igennem en sigte og kassér kernerne.
  6. Varm passionssaften op til 60 grader og tag gryden af varmen.
  7. Vrid husblassen fri for vand og lad den smelte helt i den 60 grader varme saft. Lad dette afkøle let til ca. 40 grader.
  8. Kom passionssaften op i skålen med æggesnapsen.
  9. Pisk fløden til let skum og kom halvdelen af den letpiskede fløde op i æggeblandingen og rør godt. Kom dette op i skålen med den resterende kolde fløde og vend det nænsomt sammen. Tilsæt nu marengsen og vend det forsigtigt i.
  10. Kom den ensartede mousse op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul. Fordél moussen i de 6 marcipan foerede cylinderforme og stil dem i køleskabet minimum 3 timer eller gerne til næste dag. 

Tuille

  1. Rør sukker og mel sammen. Pisk ægget i, til dejen er uden klumper.
  2. Smør en bageplade let men jævnt med bagespray eller smagsneutral olie.
  3. Kom dejen i et kræmmerhus eller en engangssprøjtepose. Klip en lillebitte spids af og sprøjt dejen ud i cirkler så der dannes et "net". Drys med lidt finthakket pistacie.
  4. Bag dem i en 160 grader varm ovn i 3-5 minutter afhængig af tykkelse og størrelse, til dejen bliver let gylden. Bliv tæt ved ovnen, det går pludselig stærkt!
  5. Løsn straks de brændende varme bagte tuiller fra bagepladen med en paletkniv og læg dem straks over en kagerulle, så de får den buede facon. Lad dem køle af og opbevar dem i en tætsluttende dåse op til to dage. 

Anretning

  1. Befri kagerne fra cylinder og plast.
  2. Skær jordbærene i tynde skiver og læg dem sirligt i en taglagt cirkel på hver tallerken.
  3. Placer et "tårn" i midten af jordbærene og læg den sprøde tuille på toppen af hver.
  4. Drys med lidt ekstra finthakkede pistaciekerner og server straks.