Pasta aglio e olio
Denne ret er både en klassisk og hurtig italiensk ret. Pasta aglio e olio betyder i alt sin enkelthed, pasta med hvidløg og olie. Selvom denne ret er simpel, er den bestemt stadig værd at spise
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
-
1 pakke
tør pasta
(her anbefales der at bruge god kvalitetspasta)
- 3 stk. fede hvidløg
- 1 stk. peperoncino (lille tørret chili)
- 1 smule persille
- 2 spsk. olivenolie
- 1 smule parmesan
Fremgangsmåde
- Kog pastaen i rigeligt vand (selv om det jo heller ikke er gratis og retten skal være billig) tilsat rigeligt salt.
- Skær hvidløgene i meget tynde skiver, hak peperoncinoen fint og kom begge dele på en stor pande med en god sjat olivenolie for helt lavt varme, så olien når at tage smag af begge dele.
- Riv lidt frisk parmesan. Hak en håndfuld persille. Når pastaen er al dente hældes vandet fra og pastaen blandes nu med olien, hvidløget og chilien samt friskhakket persille. Servér med parmesan.