(©DR)

Pasta aglio olio

En af de mest simple pastaretter, der findes. Her får du den italienske kok Nicola Fanettis opskrift. Det er i bund og grund pasta med hviløg og olie samt en smule chili.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 180 g spaghetti no 8
    (Den mest almindelige spaghetti)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. frisk chili
    (cirka en spiseskefuld hakket)
  • 1 håndfuld persille
  • parmesan
  • olivenolie

Fremgangsmåde

1. Snit hvidløg i tynde skiver og hak chilien fint.

2. Sæt en stor gryde med rigeligt vand og salt over at koge. Tilsæt spaghetti og kog al dente – se pakkens anvisning.

3. Varm en stegepande op til medium. Steg hvidløg og chili til gyldent brun, men vær varsom med ikke at overstege hvidløgene, som hurtigt brænder og bliver bitre.

4. Når spaghettien er klar, hælder du den op i stegepanden med 1- 2 spiseskeer pastavand og friskhakket persille. Vend godt rundt.

5. Riv parmesanen fint og vend rundt i pastaen, og krydr med salt og peber efter smag.

6. Ved servering bruger du en lang tang til at snurre din pasta sammen som en stram garnnøgle, inden du anretter den på tallerkenen med ekstra parmesan og persille.