Lækker hverdagsret til en travl efterårsdag. (Foto: Amalie Hald Knudstrup ©DR)

Pasta med græskar og citrondressing

Græskar er ikke bare dekorativt, med sine flotte orange farver, det er også en særdeles velsmagende grøntsag. Her får du en opskrift på en hurtig og lækker efterårs-pastaret med græskar, squash, champignon og citrondressing.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g græskar
  • 100 g champignon
  • 100 g parmaskinke
  • 300 g frisk pasta

Citron-dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 stk. citron
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1,5 tsk. honning

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  2. Skær græskar, squash, parmaskinke og champignon i små mundrette stykker.
  3. Steg parmaskinken på en pande til det er sprødt.
  4. Tag skinken af panden og kom grøntsager på.
  5. Mens grøntsagerne tilberedes, laves citron-dressingen. Skallen fra citronen, saft fra 1/5 citron, salt, peber, olie og honning blandes godt.
  6. Når grøntsagerne er tilberedt, vendes de med pastaen og dressingen. Serveres med parmaskinke på toppen.

TIP: Hvis man ønsker en mere cremet version, kan en sjat fløde kommes i, mens grøntsagerne steges. 

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter