Kikærter er en af de få ingredienser i denne nemme og smagfulde pastaret. (©Unsplash)

Pasta med kikærter, chorizo og rosmarin

Denne opskrift af ernæringsekspert Marie Steenberger kommer fra en italiener, der elskede at lave den, især til hans treårige søn. Du kan sagtens udelade chorizo-pølsen, hvis du vil spare på fedtet og eventuelt erstatte det med ristet parmaskinke.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1/4 frisk rød chili
  • 1/2 dåse forkogte kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. rosmarin (friske blade)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1/4 (ca. 60 g) spansk chorizopølse, skåret i tern
  • 1/2 glas tør hvidvin
  • 1/3 dåse tomater
  • 1/2 l bouillon
  • 100 g pasta, f.eks. conchigliette (små muslinger)
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Hak eller blend gulerod og chili fint og blend med halvdelen af kikærterne, hvidløg og en halv teskefuld rosmarin.
  2. Steg blandingen i olivenolie og tilsæt chorizo. Steg i et par minutter.
  3. Tilsæt hvidvin og lad det simre i yderligere et par minutter.
  4. Tilsæt derefter resten af kikærterne, resten af rosmarinbladene og flået tomat.
  5. Tilsæt halvdelen af bouillonen, der er lavet på forhånd, og lad det koge op.
  6. Tilsæt derefter pastaen.
  7. Tilsæt mere bouillon efter behov - lidt ligesom når du laver risotto.
  8. Følg pastatens kogetid, men vær opmærksom på, at det godt kan tage lidt længere tid end den anbefalede kogetid.
  9. Smag til med salt og peber.

Retten indeholder 342 kcal pr. portion.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter