Lad ikke gårsdagens rester gå til spilde, lave en lækker pastasalat med sprøde rugbrødscroutoner. (©DR)

Pastasalat med smørristede rugbrøds-croutoner

Mette Blomsterberg viser hvordan du kan lave en lækker pastasalat, der passer perfekt som en frokost, eller til madpakken.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 spsk. sennep
  • 0,5 stk. citron
  • 2-3 spsk. olie
  • 200 g fuldkornspasta
  • 1 smule kappers
  • 1 stk. rød snack peberfrugt
  • 1 smule krydderurter efter eget valg
  • 100 g kylling

Sprøde rugbrødscroutoner

  • 1 stk. rugbrød
  • 50 g smør
  • 1 smule peber
  • 1 smule flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Bland sennep og citron i en skål og tilsæt olien lidt ad gangen. Olie hældes i indtil blandingen får en mayonnaise-lignende konsistens. 
  2. Kog pastaen og lad den køle helt af, før den røres i sennepsdressingen. Brug eventuelt kogt pasta fra dagen før.
  3. Tilsæt den fintskårne røde peberfrugt, krydderurter efter eget valg, kappers og kylling stegt i karry (evt. fra dagen inden). Pynt pastasalaten med Afilla cress.
Sprøde rugbrødscroutoner

  1. Skær skorperne af hele rugbrødet med en stor, savtakket kniv. Skær "det nøgne" rugbrød i 1 x 1 cm. store tern.
  2. Smelt smør og olivenolie på panden ved middelvarme. Det skal kun smelte - ikke blive gyldent.
  3. Vend croutonerne rundt i den smeltede smørblanding, og lad dem riste stille og roligt fortsat ved middelvarme. Vend dem i ny og næ.
  4. Lad dem afkøle og servér dem gerne på pastasalater, grønne salater eller blot som en sundere snack.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter