Pastasalat med tomat, mozzarella og oliven
Jamie Oliver lavede i tv-programmet Det er mere bar' mad denne vegetariske pastasalat. En nem opskrift på pastasalat, hvor hovedingrediensen er tomater, og mozzarella og oliven er med til at give fylde i retten.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Jamie Oliver
Jamies mad på 30 min.
Ingredienser
-
200 g
pasta
(muslinger, skruer eller lignende)
- 2 stk. fed hvidløg
- 400-500 g røde og gule tomater
- 0,5 stk. agurk
- 0,5 dl purløg
- 1 dl sorte oliven
- 2 dl frisk basilikum
- 0,5 tsk. salt
- 6 spsk. jomfruolivenolie
- 2 spsk. rødvinseddike
- 1 knivspids peber
- 4 stk. små mozzarella oste
Fremgangsmåde
- Pastaen hældes ned i letsaltet kogende vand sammen med 2 fed hvidløg med skal på. Når pastaen er let kogt, hældes den over med koldt vand og drænes.
- Hak tomater, agurk og purløg fint. Fjern stenene fra olivenerne, og hak olivenerne fint. Hak basilikummen fint.
- Dressing: Fjern skallen fra de 2 fed kogte hvidløg, og mos dem en gaffel. Krydr mosen med salt. Hæld olie og rødvinseddike over hvidløgsmosen. Krydr med peber og pisk dressingen sammen.
- Bland grøntsager og pasta og hæld dressingen over. Tilsæt den kolde pasta og mozzarellaen plukket i mindre stykker og bland det hele godt sammen.
TIP: Pastasalaten kan spises med det sammen, men den kan også med fordel trække i et par timer inden servering.