(©DR)

Pastasalat med tun og oliven

En meget nem og lækker pastasalat, som er perfekt til madpakken og kan varieres i det uendelige. Put lige nøjagtigt de ting i, som du bedst kan lide.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pastasalat

  • 125 g pasta
  • 1 stk. rødløg
  • 1 stk. peberfrugt
  • 1 stk. glas oliven
  • 10 stk. tun i vand
  • 10 stk. cherrytomater
  • 1 spsk. frisk basilikum
  • 1 stk. gulerod

Dressing

  • 1,5 dl creme fraiche 18 pct.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, lad det dryppe af og køle af. Skyl cocktailtomaterne og halver dem. Peberfrugten skylles og skæres i små tern.

  2. Skræl rødløget og skær det i skiver som halveres. Guleroden skrælles og rives groft på rivejernet.

  3. Bland den afkølede pasta sammen med grøntsagerne og oliven.  Væden hældes fra tunen, og den plukkes ud i pastasalaten.

  4. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag den til. Server den til pastasalaten sammen med groft brød.

TIP: Put lige nøjagtigt det du bedst kan lide i pastasalaten - fetaost, skinke, ærter, agurk, kapers eller hvad fantasien tillader.