Patatas bravas er en klassisk spansk tapas, der smager dejligt med paprikasauce og aioli. (©DR)

Patatas bravas

Patatas bravas er en af de mest almindelige spanske tapas, men det gør dem ikke mindre velsmagende. Paprikasaucen er den traditionelle, men de kan også serveres med en god aïoli - eller begge dele.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Kartofler

  • 2-3 bagekartofler
  • olivenolie til stegning

Sauce

  • 1 mellemstort løg
  • 1 stor tsk. mild paprika
  • 1 stor tsk. stærk paprika
  • 1/2 tsk. hvid peber
  • 4 store spsk. olivenolie
  • 50 g mel
  • 2 1/2 dl hønsefond
  • salt efter smag

Fremgangsmåde

Begynd med saucen. Hak løget fint og sautér det i olivenolie i en lille gryde til det er gennemsigtigt. Tilsæt hvid peber, og de to slags paprika. Lad det stege under omrøring et øjeblik. Tilsæt melet og lad det bage af. Tilsæt hønsefonden mens der piskes. Lad saucen koge igennem for svag varme i nogle minutter. Blend den jævn med en stavblender og smag den til med salt.

Bagekartoflerne skrælles og skæres i mellemstore firkanter. Kog dem i saltet vand til de er omtrent møre og hæld vandet fra. Lad dem køle af. Steg dem derpå gyldne og sprøde i olivenolie på en pande. Servér patatas bravas på et fad med lidt af saucen dryppet over og resten i en lille skål ved siden af. Sæt tandstikker på bordet, så de spisende kan stange et stykke kartoffel og dyppe i saucen.