Navnet Pavlova tilhørte en russisk ballerina, Anna Pavlova, som kagen eftersigende er opkaldt efter. (Foto: Natasha Breen / EyeEm ©getty images)

Pavlova – dessert med marengs og bær

Denne dessert er så simpel, men alligevel så uimodståelig og sammensat i smage og konsistenser. Man skulle tro, at den sprøde marengs, den bløde flødeskum og de syrlige, friske bær er skabt til at hænge sammen.

Marengsbunden kan laves et par dage i forvejen, så længe den pakkes i lufttæt indpakning for at holde på sprødheden.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Marengsbund

  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1/2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. majsstivelse (maizena) for en mere blank marengs

Fyld

  • 3 dl piskefløde
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Cirka 450 g blandede bær
    (jordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs, solbær)

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 115 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne let stive og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt til massen, mens du pisker (gerne med elpisker). Undervejs kommer du også citronsaft og majsstivelse i.
  3. Når marengsmassen er stiv, blank og luftig, fordeles den i en cirkel på en bageplade med bagepapir. Tegn eventuelt med en blyant på bagepapiret rundt om den store tallerken eller fad, du vil servere den færdige kage på. Vend så bagepapiret, så der ikke kommer blyant på marengsen, men så du stadig kan følge cirklen. Marengsen skal cirka være 2-3 centimeter tyk – kanten af cirklen skal være tykkere end midten af cirklen.
  4. Bag bunden i midten af ovnen i cirka 1 time og 15 minutter. Lad bunden stå i ovnen, efter den er bagt, så den køler ned sammen med ovnen og bliver sprød og tørret. Det tager cirka 2 timer.
  5. Tag den afkølede marengsbund ud og sæt den på en tallerken eller et fad.
  6. Flødeskummet piskes så sammen med vaniljesukkeret, så skummet bliver så luftigt og fast, som du kan lide den.
  7. Flødeskummet fordeles på marengsbunden og pyntes med masser af bær og eventuelt et drys flormelis for ekstra wow-effekt.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær