Peach melba
Peach Melba forbinder de fleste vel med yoghurt. Men det er oprindelig en dessert skabt af den store franske køkkenchef Auguste Escoffier. Desserten var en hyldest til den berømte australske sopran Nelly Melba, som havde sin storhedstid i slutningen af 1800-tallet.
Kok og program
Ingredienser
- 4 ikke alt for bløde ferskner
- 1/2 l vand
- 400 g sukker
- 1 stang vanillie
- 3-4 spsk. citronsaft
Coulis
- 300 g hindbær
- 3-4 store spsk. flormelis
- lidt citronsaft
- endvidere 1/2 l god vanilleis
Fremgangsmåde
Arbejdstid: Ca. 40 min.
Afkøling: 2-3 timer
Kog vandet op med sukkeret, citronsaften og den flækkede vanillestang til sukkeret er helt opløst. Halver ferskenerne, og pocher dem i sukkerlagen til de akkurat er møre. Tag dem op af lagen, og lad dem køle lidt af. Fjern skindet og sæt dem til side. De kan evt. opbevares i den helt afkølede lage i køleskabet.
Coulis
Kom hindbær, flormelis og citronsaft i en blender og kør i 15-20 sekunder. Passer massen gennem en finmasket sigte. Smag evt. til med lidt mere citronsaft.
Anretning
I portionsskåle kommes først et par kugler vanilleis, derpå to halve, pocherede ferskner og endelig et par skefulde hindbærsauce. Originalopskriften foreskriver ikke brug af mandelsplitter, men derimod må man gerne placere dessertskålene i en stor svane udskåret af is.