Prøv en marmelade der kan mærkes i næsen og er perfekt til eksempelvis ost. (©DR)

Peberfrugtchilimarmelade

En syrlig sød marmelade med et svirp af chili. Velegnet til gedeost pakket i vinblade og grillet eller til ostebordet generelt. Smager også skønt til alle former for røget kød.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 røde peberfrugter
  • 3 milde røde chilifrugter
  • 1/2-3/4 dl æbleeddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Rens peber- og chilifrugter for kerner og skær dem i tern. 
  2. Kom dem i en gryde med æbleeddike, sukker og salt. 
  3. Kog langsomt ind til marmeladen tykner. Alt efter hvor saftige dine peberfrugter er, kan det blive nødvendigt at justere med yderligere eddike eller en lille slat vand.