Nybagte og sprøde pebernødder spreder duften af rigtig julehygge. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Pebernødder

Ingen jul uden pebernødder, og denne klassiske opskrift på pebernødder er både hurtig og nem at lave. Her kan børnene også være med til både at ælte, trille og bage de lækre julesmåkager.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g sukker
  • 0,5 tsk. hvid peber
    (stødt)
  • 1 stk. citron, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldr smørret ned i hvedemelet og tilsæt hvid peber, sukker og revet citronskal. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen.
  2. Dejen trilles i små kugler som er lidt større end hasselnøddekerner og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Pebernødderne bages midt i ovnen i 8-10 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist, før de lægges i en tætsluttende kagedåse.