Pecan pie

Amerikanerne elsker pecannødder, og bruger dem flittigt til kager og dessert, netop som i en klassisk pecan pie. Kagen består af en sprød mørdejsbund, som fyldes med et lækkert fyld med vanilje og toppes med masser af pecannødder. Få her Brødrene Prices opskrift på den pecan pie, de lavede til deres store Thanksgiving-middag.

En ægte amerikansk klassiker - 'The pecan pie' med lækre pecannødder. (© DR)

Tidsmængde: 2 timer Mængde: 10 pers.

Ingredienser

MØRDEJ

  • 250 g hvedemel

  • 175 g smør, koldt

  • 60-70 g flormelis

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 1 lille æg

  • et lille nip salt

FYLD

  • 3-4 æg (afhængig af størrelsen)

  • 2 dl rørsukker

  • 1½ dl mørk sirup

  • 2 spsk. smeltet smør

  • 1 tsk. vanilje-essens

  • et lille nip salt

  • 2 spsk. Armagnac el. lign.

  • 2-3 dl halverede pecannødder

Fremgangsmåde

Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vanillesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Lad den hvile i en times tid i køleskabet. Rul derpå dejen ud og kom den i en passende springform. Dæk bunden med de halverede pacannødder.

Til fyldet piskes æggene sammen i en skål og alle de andre ingredienser tilsættes. Blandingen hældes i springformen og tærten bages i 10 minutter ved 200 grader, hvorefter man skruer ned til 170 grader og bager videre i ca. 30 min. Hvis fyldet ikke hænger ved, når man prikker i det, er tærten færdig.