Tidsmængde: 2 timer Mængde: 10 pers.
Ingredienser
MØRDEJ
- •
250 g hvedemel
- •
175 g smør, koldt
- •
60-70 g flormelis
- •
2 tsk. vaniljesukker
- •
1 lille æg
- •
et lille nip salt
FYLD
- •
3-4 æg (afhængig af størrelsen)
- •
2 dl rørsukker
- •
1½ dl mørk sirup
- •
2 spsk. smeltet smør
- •
1 tsk. vanilje-essens
- •
et lille nip salt
- •
2 spsk. Armagnac el. lign.
- •
2-3 dl halverede pecannødder
Fremgangsmåde
Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vanillesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Lad den hvile i en times tid i køleskabet. Rul derpå dejen ud og kom den i en passende springform. Dæk bunden med de halverede pacannødder.
Til fyldet piskes æggene sammen i en skål og alle de andre ingredienser tilsættes. Blandingen hældes i springformen og tærten bages i 10 minutter ved 200 grader, hvorefter man skruer ned til 170 grader og bager videre i ca. 30 min. Hvis fyldet ikke hænger ved, når man prikker i det, er tærten færdig.