Penne arrabiata serveret med en god revet italiensk ost. (©DR)

Penne arrabiata

Prøv denne nemme pastaopskrift fra Brødrene Price. Penne arrabiata er en dejlig pastaret, som indeholder masse af smag fra tomater, hvidløg og tørret chili.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200-250 g penne
  • 4 stk. tomater
  • 1 dåse flåede tomater
  • 6 fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 tsk. tørrede chili
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 0,5 stk. økologisk citron
  • 1 smule pecorino

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg fint og kom det på panden i rigelig olie sammen med den knuste chili. Lad det stege et kort øjeblik. 

  2. Så tilsættes de friske tomater, som skal være hakkede i små stykker. Man kan flå dem først hvis man har lyst, jeg gør det ikke. Lad dem stege med i nogle minutter og tilsæt så de flåede tomater. 

  3. Smag til med salt og peber og sukker og lad sovsen koge ½ time for svagt blus. Smag atter til, måske mangler den yderligere lidt salt og sukker. Kog penne i rigeligt saltet vand. 

  4. Tilsæt lidt af kogevandet til sovsen, samt hakket persille og citronskal. Vend den afdryppede pasta i sovsen og server med rigeligt friskrevet pecorino. Arrabiata behøver ikke at give åndenød og tårer i øjnene, men hot skal den være!