Perlebygsalat med svampe og palmekål

En lun og fyldig perlebygsalat med stegte svampe og palmekål er dejligt tilbehør til et væld af retter. Server for eksempel til stegt kyllingebryst og bagt græskar, som kok Jesper Vollmer gjorde det i programmet Spis og spar.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 håndfuld blandede svampe
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 200 g perlebyg
  • 1 l bouillon
  • 2 tsk. miso
  • 4 stængler palmekål
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Steg svampene af i en gryde sammen med hvidløg og miso.
  2. Kom perlebyggen ved, og tilsæt så bouillonen. Kog det hele under låg i ca. 45 min. Giv det lidt mere væde, hvis byggen stadig har for meget bid.
  3. Vend til sidst palmekålen i og smag til med salt og peber.
  4. Server evt. perlebygsalaten sammen med stegt kyllingebryst og bagt græskar, som du finder opskrifterne på her.