Server gerne rygeostcremen med fladbrød til. (©DR)

Persille-rygeostecreme med pinjekerner og æble

Skøn opskrift på persille-rygeostecreme med pinjekerner og æble fra DRKs Kogeskole. Servér gerne persillecremen med grønkålsfladbrød som en lækker snack. Cremen egner sig også godt som smørelse i sandwich eller wraps!

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Persille-rygeostcreme

  • 100 g rygeost
  • 3 spsk. yoghurt
    (gerne græsk, 10%)
  • 1 lille bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber

drys og tilbehør

  • 1 dl pinjekerner
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 1 æble
  • 1/2 agurk

Fladbrød med grønkål

  • 75 g grønkål
  • 1 dl mælk
  • 1/2 dl vand
  • 1/4 pakke frisk gær
  • 100 g hvedemel
    (+ 50 g)
  • 50 g durummel
  • 1/2 - 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sukker
  • 2 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Persille-rygeostcreme 

  1. Pisk rygeost og yoghurt godt sammen i en skål. Hak persille, knus hvidløg og snit purløget fint og rør i cremen. Smag til med salt og peber. Kom cremen i en skål, dæk med køkkenfilm og lad den trække i køleskabet i mindst 15 minutter.  

Drys 

  1. Rist pinjekerner i lidt olie på en varm pande indtil de er jævnt gyldne. Skær æblet i små tern. Drys pinjekerner og æble på persillecremen ved servering. Servér cremen til lune fladbrød med grønkål og agurk i skiver.  

Fladbrød med grønkål 

  1. Skyl grønkålen, rib den og hak den fint. Lun mælk og vand i en lille gryde. Tag gryden af varmen og rør gæren ud i mælken. Bland 100 g hvedemel og durummel i en stor skål. Rør mælken i melet og tilsæt salt, sukker og 1 tsk. olie. Tilsæt grønkålen. Ælt gradvis de sidste 50 g hvedemel i, til dejen lige akkurat slipper hånden. Smør en skål med 1 tsk. olie og vend dejen heri. Dæk skålen med køkkenfilm og lad dejen hæve 30 minutter.  
  2. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 6 stykker. Form stykkerne til boller, og rul hver bolle ud til tynde pandekager ca. 20 cm i diameter. 
  3. Bag brødene på en tør pande 2-3 minutter på hver side eller til brødene får mørke pletter og gennembagte. Opbevar straks de bagte brød i en plastpose så de forbliver bløde.