En vegetarisk grøntsagstærte er dejlig til både frokost og aften. (©DR)

Persilletærte med græskar og selleri

En skøn grøntsagstærte med græskar og selleri fra DRKs Kogeskole. Server både til frokost eller aftensmad og evt. med en frisk kålsalat og rørt flødeost eller cremefraiche.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

tærtebund

  • 125 g fufuldkornsmel, fx groft speltmel eller grahamsmel
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g koldt smør
    (+ lidt til at smøre formen)
  • 3-4 spsk. koldt vand

fyld

  • 8 fed hvidløg
  • 1 lille hokaidogræskar eller butternutsquash
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g selleri
  • salt og peber
  • 1 stort bundt persille
  • 3 æg
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 spsk. revet fast ost fx høost eller vesterhavsost

Fremgangsmåde

Tærtebund

  1. Bland de to slags mel med salt. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml dejen. 
  2. Rul dejen ud og kom den i en stor tærteform.
  3.  Prik bunden med en gaffel og kom den i køleskabet i 30 minutter. Forbag bunden ved 180° i ovnen i 10-15 minutter.  

Fyld

  1. Bag de upillede hvidløgsfed ved 180° i ca. 20 minutter eller til er møre.  
  2. Skræl evt. græskarret eller skrub det godt. Skær det i tern ca. 1½ x 1½ cm og steg dem i olie på en pande til de er gyldenbrune. Skræl sellerien og riv den groft. Steg den med græskarrene de sidste par minutter og krydr med salt.  
  3. Skyl persillen, pluk den og hak den fint. Pres det møre hvidløg ud af skallerne og mos det med en gaffel.  
  4. Pisk æggene sammen med hvidløgsmos, persille, cremefraiche, ost, salt og peber. Blend evt. massen let. Vend græskar og selleri i æggemassen og kom fyldet i tærtebunden.  
  5. Bag tærten 25-30 minutter ved 180°, eller til den er fast og gennembagt.  Servér evt. tærten med en frisk kålsalat og rørt flødeost eller cremefraiche.