En hjemmelavet pesto er meget mere lækker, end den du køber i supermarkedet. Og den tager ikke lang tid at lave. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Pastaret med hjemmelavet pesto og aubergine

En lækker pastaret med hjemmelavet pesto, stegt aubergine, søde tomater og frisk spinat. Retten er hurtig og nem at lave, og er perfekt som aftensmad på en travl dag.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 150 g tomat
  • 1/2 stk. aubergine
  • 100 g spinat

Hjemmelavet pesto

  • 100 g ristede solsikkekerner
  • 2 håndfulde persille
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 dl olivenolie
  • 30 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 stk. citron

Fremgangsmåde

Hjemmelavet pesto

  1. Rist solsikkekerner.
  2. Blend alle ingredienser.
  3. Smag til med salt, peber og citronsaft. 


Fremgangsmåde

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  2. Skær tomaterne og auberginen i mundrette stykker. 
  3. Steg aubergine på panden. 
  4. Rør pasta, tomat, aubergine, spinat og pesto sammen. Kan serveres med bacon på toppen. 

TIP: Tilføj skiver af stegt chorizopølse for at pifte retten op. 

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter