Pissaladiere
I programmet 'sulten i provence' laver Adam og James Price en lækker pizza. Vær opmærksom på at dejen gerne skal hæve natten over
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 300 g mel tipo 00
- 200 g durum mel
- 0,5 spsk. salt
- 10-12 g gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 smule vand
Fyld
- 6-8 stk. løg
- 1 smule olivenolie
- 2 stk. små glas ansjoser
- 1 pakke Niçoise oliven
- 1 smule frisk hakket oregano
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
- Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
- Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.
Fyld
- Til fyldet skæres løgene i tynde skiver og steges langsomt i olivenolie til de er let gyldne og bløde. Smag dem til med salt og peber. Fordel løgene på dejen, læg ansjoser i gittermønster og fordel oliven i mellemrummene.
- Dryp med lidt olivenolie og bag pissaladiererne i en rygende varm ovn i ca. 8-10 minutter. Server varm eller lunken drysset med hakket frisk oregano.