Pizzaen bliver lækker sprød pga durum melet (©DR)

Pissaladiere

I programmet 'sulten i provence' laver Adam og James Price en lækker pizza. Vær opmærksom på at dejen gerne skal hæve natten over

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • 0,5 spsk. salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 smule vand

Fyld

  • 6-8 stk. løg
  • 1 smule olivenolie
  • 2 stk. små glas ansjoser
  • 1 pakke Niçoise oliven
  • 1 smule frisk hakket oregano

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende. 
  2. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet. 
  3. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza. 

Fyld

  1. Til fyldet skæres løgene i tynde skiver og steges langsomt i olivenolie til de er let gyldne og bløde. Smag dem til med salt og peber. Fordel løgene på dejen, læg ansjoser i gittermønster og fordel oliven i mellemrummene. 
  2. Dryp med lidt olivenolie og bag pissaladiererne i en rygende varm ovn i ca. 8-10 minutter. Server varm eller lunken drysset med hakket frisk oregano.