Lækre pistacie-citronsnitter fra 'Den store bagedyst'. (©DR)

Pistacie-citronsnitter

Jacob fra 6. sæson af 'Den store bagedyst' er vild med pistacie, marcipan og citron og har derfor lavet disse lækre pistacie-citronsnitter. Her får du opskriften.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 200 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt

Fyld

  • 75 g pistacienødder
  • 175 g mandelmel
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 æg

Citronmarmelade

  • 3 stk. citroner (gerne økologiske)
  • 250 g sukker
  • 1/2 dl vand

Pynt

  • 100 g nougat
  • 50 g chokolade (66 %)
  • 25 g pistacienødder

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål.
  3. Smørret, der skal være koldt, skæres i små stykker og kommes i skålen til melblandingen.
  4. Smørret skal indarbejdes i melblandingen. Dette gøres ved at nulre hele herligheden, indtil blandingen ligner rasp.
  5. Ægget piskes hurtigt sammen med en gaffel og bruges til at samle dejen.
  6. Pak dejen ind i film eller folie og sæt på køl i mindst 10 minutter.



Fyld

  1. Pistacienødderne hakkes meget fint. Brug eventuelt en elektrisk hakker eller en stavblender til formålet.
  2. Pistacienødder, mandelmel og sukker blandes i en skål.
  3. Smørret, der gerne må være stuetemperatur, blandes sammen med de tørre ingredienser. Her kan man bruge en stavblender for at få smørret helt indarbejdet.
  4. Tilsæt et helt æg og sørg for at dette er blandet helt sammen med resten af ingredienserne i skålen.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Brug en rektangulær form, der måler 9 x 36 cm (eller en tilsvarende form), til at stikke dejen ud med.
  6. Fordel fyldet direkte på den ubagte bund.
  7. Bag kagen i ca. 20-25 minutter indtil den er godt gyldenbrun i farven. 


Citronmarmelade

  1. Mens kagen er i ovnen, skæres skrællen af citronerne. Skrællen skal ikke bruges. Citronerne skæres herefter i skiver. Det behøver ikke at være fint, da det hele skal koges.
  2. Kom citronerne og den saft, der måtte være løbet ud på skærebrættet, op i gryden sammen med vand og sukker.
  3. Kog blandingen sammen til en forholdsvis tyk marmelade/sirup. Fjern nu citronerne så der kun er "saft/sirup" tilbage.
  4. Sættes nu til afkøling.


Anretning

  1. Citronmarmeladen smøres med en ske i et tyndt lag på den afkølede kage.
  2. Nougaten smeltes i vandbad sammen med den mørke chokolade og fordeles i et jævnt lag på den helt afkølede kage. 
  3. Pistacienødderne hakkes meget fint og drysses på kagen.
  4. Kagen skæres i otte lige store trekanter og anrettes på et smukt fad.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)