Flotte pistacie-snitter med chokoladeovertræk. (©DR)

Pistaciesnitter

I 'Den store bagedyst' lavede Anam disse lækre snitter med pistacie. Her får du opskriften.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 2 æg
  • 150 g smør
  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 1/2 tsk. salt

Pistaciefrangipane

  • 100 g usaltede pistacienødder
  • 100 g mandelmel
  • 50 g marcipan
  • 150 g flormelis
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 1 knivspids grøn madfarve

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Sigt mel og flormelis i en skål og kom den kolde smør, som er skåret i tern, i. Blend det sammen i en blender.
  2. Saml dejen med æggene og form den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i 1/2 time.
  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den på en bageplade. Stik en bund ud med en kvadratisk bageramme (23 x 29 cm) og lad rammen sidde. Fjern overskydende dej. 


Pistaciefrangipane

  1. Kom pistacienødderne, mandelmel, flormelis, smør, marcipan, æg og en knivspids grøn madfarve i en blender og blend massen til ensartet form.  
  2. Fordel pistaciefrangipanen oven på bunden (i bagerammen) og jævn overfladen med en kagespartel. 
  3. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader, indtil den er let gylden. Lad kagen køle helt af. 


Anretning

  1. Udstik otte hjerteformede snitter.
  2. Temperer 200 g mørk chokolade og dæk de hjerteformede snitter med chokoladen.
  3. Blend ca. 100 g pistacienødder og dæk kanterne af hjertesnitterne med nødderne.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)