De små kager smager dejligt af nødder og er perfekte til en kop te eller kaffe. (©DR)

Pistaciedrømme

Christina bagte disse flotte pistaciedrømme i første program af Den store bagedyst 2018. De små pistaciekager er lavet af marcipan med citron og havtorn, og de pyntes med mørk chokolade og grønne pistacienødder. En flot og lækker dessert.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pistacieringe

  • 200 g ren, rå marcipan
  • ½ æggehvide
  • 50 g flormelis
  • 6 tsk. frysetørret havtorn
  • 1 spsk. revet citronskal fra økologisk citron
  • 1 past. æggehvide til pensling
  • 100 g usaltede pistacienødder

Pynt

  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g isomalt

Fremgangsmåde

Pistacieringe

  1. Ælt marcipan, den halve æggehvide og flormelis godt sammen. Tilsæt havtorn og revet citronskal. 
  2. Del portionen op i 6 lige store stykker - brug dertil gerne en bagevægt, så de bliver lige store.
  3. Rul hver marcipanstykke til en pølse på ca. 17 cm., og tryk dem let med håndfladen. Lig dem til side.
  4. Hak nu nødderne fint.
  5. Pensel hver pølse med en smule æggehvide og rul dem herefter i pistacienødderne. Lad enderne gå sammen til en cirkel og sørg for at få enderne lukket helt sammen, så de ikke går op under bagning. Sæt dem på bagepapir.
  6. Bages ved 200 grader alm. ovn i ca. 12 min. eller til de er let gyldne. Lad ringene køle helt af evt. i fryser.

Pynt

  1. Temperer chokoladen. Når pistacieringene er kolde, dyppes bunden af dem i den varme chokolade og sættes til tørre på bagepapir.
  2. Af den resterende chokolade laver du chokoladesnirkler, eller som jeg har gjort, bogstaver af på bagepapir, og lader dem afkøle.
  3. I mellemtiden smelter du isomalt i en gryde. Isomalten skal være en smule afkølet og kunne trække tråde inden du begynder. 
  4. Bind to gafler, med ryggen til hinanden, sammen med en elastik. Når isomalten er klar dyppes gaflerne i massen og du laver store svinge-bevægelser over bagepapir, så der dannes tynde tråde.
  5. Form isomalten til små toppe, som sættes i midten af ringen og placer chokoladepynten sammen med.
  6. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1