Pistacieis med jordbærsuppe og sprøde tuilles
Jordbærsuppe og pistachieis er duften og smagen af sommer. Denne opskrift lavede konditor Mette blomsterberg i programmet Det Søde Liv, og det er en smagfuld og lækker dessert til gæster. Slip fantasien løs og put lakrids, hakkede Daim eller jordbærmos i den hjemmelavede is.
Pistacieisen og jordbærsuppen skal laves dagen før.
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Ingredienser
Pistaciepasta
- 50 g sukker
- 50 g usaltede pistacienødder
- 0,5 dl vand
Iscreme
- 1 dl pasteuriserede æggeblommer
- 50 g sukker
- 3 dl piskefløde
Jordbærsuppe
- 500 g friske eller optøede frosne jordbær
- 100 g sukker
- 1/2 stk. vaniljestang
- 1 dl vand
-
1/2 stk.
citron
(saften heraf)
-
1/2 tsk.
maizena
(efter behov)
- 1 tsk. vand
Sprøde tuilles
- 1 stk. æg
- 65 g hvedemel
- 65 g sukker
- 1/2 tsk. vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
- Begynd med at lave pistaciepastaen:
Alle ingredienserne koges under låg ved middel varme ca. 10 minutter. Pistaciepastaen afkøles helt, inden den kan anvendes. - Lav pistacieisen:
Æggeblommer og sukker piskes til tyk æggesnaps med en håndmikser. Piskefløden piskes til let skum. "Snapsen" røres sammen med den kolde pistaciepasta, og denne blanding vendes forsigtigt sammen med flødeskummet. Iscremen fordeles i 6 portionsforme, (aluminiums muffins forme ca. 6 cm høje og ca. 6 cm i diameter) og nedfryses minimum 4 timer eller gerne til næste dag. - Gør jordbærsuppen klar:
Vaniljestangen flækkes på den lange led, og kornene skrabes ud med en lille kniv. 1 tsk. af sukkeret og kornene mases sammen på bordet med en lille palet, så kornene skilles ad. - Vaniljesukkeret, de tomme vaniljestænger, sukker, jordbær, vand og saften fra den halve citron koges op i en gryde med låg, til jordbærrene er møre. Jævn eventuelt med en anelse maizena udrørt i en anelse vand. Husk, at når suppen bliver kold, vil den tykne en anelse af sig selv. De tomme vaniljestænger fiskes op, og jordbærgrøden blendes, sigtes og afkøles helt i køleskab, indtil den serveres iskold.
- Bag de sprøde tuilles:
Mel og sukker blandes, ægget piskes i, og det piskes godt, til sukkeret opløses. To bageplader smøres jævnt med en anelse neutral olie. Dejen sættes af i "klatter" á 1 spsk. med god afstand - max. 4 stk. pr. bageplade. Hver "klat" stryges fladt ud til en oval ca. 6 X 4 cm. og drysses med lidt hakket pistacie. Bages ved 190 grader, til de er let gyldne. Så snart de tages ud af ovnen, løsnes de med en palet og lægges straks over en kagerulle eller tyk rulle pind for at opnå den buede facon. - Anretning af desserterne:
6 stk. smukke dybe tallerkener stilles klar. Den iskolde suppe anrettes i tallerkenerne. De frosne pistacie is dyppes ét sekund i en skål med brandvarmt vand, og isene kan nemt vendes ud og placeres i suppen. Afslut smukt med de buede sprøde tuilles.