En kan hurtigt blive til mange, når du først har smagt på disse lækre konfektkugler. (Foto: Egon Rix ©DR)

Pistaciekugler med limoncello

Mangler du inspiration til at opgradere årets julekonfekt? Her får du en nem, lækker og anderledes konfekt til julebordet, der med garanti spreder glæder hos familien.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 2-3 spsk. limoncello
    (citronlikør)
  • 2 tsk. citronskal
    (fintrevet)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 dl pistaciekerner
    (usaltede)

Fremgangsmåde

  1. Ælt marcipan med limoncello, lidt citronskal og citronsaft.
  2. Tril marcipanen til ca 12-15 kugler.
  3. Hak pistacier fint. Brug en foodprocessor eller kaffekværn.
  4. Smelt chokoladen over vandbad. 
  5. Overtræk kuglerne med chokoladen.
  6. Vend dem straks i de hakkede pistacier.
  7. Sæt på køl indtil servering.