Henrik og Louises pistaciesmåkager
Henrik og Louises friske og lækre småkager med cremet pistaciefyld.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Småkagedej
- 170 g blødt smør
- 100 g sukker
-
1-2
citroner
(skallen herfra)
- 1/2 stang vaniljekorn
- 1 æggeblomme
- 170 g mel
- 100 g mandelmel
-
en smule
salt
(et lille nip)
Pistaciepraline
- 200 g pistacienødder
- 200 g sukker
- 100 g vand
- 1/2 stang vanilje
- 50 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Småkager:
- Pisk smør, sukker, citronskal og vaniljekorn sammen i en røremaskine.
- Tilsæt æggeblomme.
- Tilsæt mel, pistaciemel og salt og vend det sammen, til det er blandet godt.
- Lad dejen hvile på køl.
- Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir til 4-5 mm tykkelse, og stik kagerne ud med en rund udstikker.
- Stik et juletræ eller anden form ud i midten af halvdelen af kagerne – disse bliver småkagernes ’låg’.
- Lad småkagerne hvile på frys i 10 min.
- Forvarm imens ovnen til 180 grader varmluft.
- Bag småkagerne i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Køl dem helt ned, inden de samles.
Praline:
- Varm sukker og vand til det danner en lys karamel.
- Tilsæt pistaciekerner, og giv dem lidt varme. Hæld ud på en silikonemåtte og køl ned.
- Blend grundigt, indtil massen bliver til en sød pistaciesmør.
- Tilsæt til sidst den hvide chokolade og vaniljen, og blend til homogen masse.
- Saml pralinen mellem to småkager – en med et juletræ (som låg) og et uden juletræ (som bund).