Prøv opskriften på de lækre pistaciesmåkager. (©DR)

Henrik og Louises pistaciesmåkager

Henrik og Louises friske og lækre småkager med cremet pistaciefyld.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Småkagedej

  • 170 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1-2 citroner
    (skallen herfra)
  • 1/2 stang vaniljekorn
  • 1 æggeblomme
  • 170 g mel
  • 100 g mandelmel
  • en smule salt
    (et lille nip)

Pistaciepraline

  • 200 g pistacienødder
  • 200 g sukker
  • 100 g vand
  • 1/2 stang vanilje
  • 50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Småkager: 

  1. Pisk smør, sukker, citronskal og vaniljekorn sammen i en røremaskine.
  2. Tilsæt æggeblomme. 
  3. Tilsæt mel, pistaciemel og salt og vend det sammen, til det er blandet godt.
  4. Lad dejen hvile på køl. 
  5. Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir til 4-5 mm tykkelse, og stik kagerne ud med en rund udstikker.
  6. Stik et juletræ eller anden form ud i midten af halvdelen af kagerne – disse bliver småkagernes ’låg’.
  7. Lad småkagerne hvile på frys i 10 min.
  8. Forvarm imens ovnen til 180 grader varmluft.
  9. Bag småkagerne i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Køl dem helt ned, inden de samles.    

Praline:

  1. Varm sukker og vand til det danner en lys karamel.
  2. Tilsæt pistaciekerner, og giv dem lidt varme. Hæld ud på en silikonemåtte og køl ned.
  3. Blend grundigt, indtil massen bliver til en sød pistaciesmør.
  4. Tilsæt til sidst den hvide chokolade og vaniljen, og blend til homogen masse.
  5. Saml pralinen mellem to småkager – en med et juletræ (som låg) og et uden juletræ (som bund).