Den flotte pistaciekringle er dejlig til eftermiddagskaffen. (©DR)

Pistaciestjerne

Prøv en anderledes og både sprød og saftig pistaciestjerne, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Deltagerne skulle lave deres egen favoritudgave af en kringle, og Jasmin lavede da denne lækre version. Kringlen indeholder en remonce af pistacie og marcipan, og den flettes til en flot stjerne.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 2 store spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 75 g smør, blødt
  • 1 citron, skal heraf

Remonce

  • 70 g marcipan
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 citron, skal heraf

Desuden

  • sammenpisket æg til pensling
  • evt. hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

Dej

  1. Start med at lune mælken til lillefingervarm.
  2. Kom det op i en stor skål og rør gær ud i mælken.
  3. Tilsæt æg, sukker og salt og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen.
  4.  Kom til sidst klatter af det bløde smør i og ælt i 5 minutters tid.
  5. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter under et klæde.

Remonce

  1. Lav din remonce mens dejen hæver.
  2. Kom alle ingredienser sammen i en foodprocesser og blend til du har en ensartet masse.

Samling

  1. Del dejen i 4 lige store stykker.
  2. Rul først et stykke ud til en cirkel på cirka 30 cm i diameter.
  3. Placer den på en bageplade med bagepapir og smør med 1/3 af remoncen. Det skal ikke helt ud til kanten.
  4. Rul den næste dejklump ud til samme størrelse, kom den ovenpå remoncen, smør med remonce og fortsæt til du ligger den sidste cirkel af dej på.
  5. Der skal være 4 lag dej og 3 lag remonce – ingen remonce på toppen.
  6. Skær med en skarp kniv igennem lagene hele vejen rundt, så du i alt har 16 'stråler', som på en sol. Skær ikke helt ind til midten, men lad en diameter på ca. 5 cm være uskåret.
  7. Tag nu fat i enderne af to strimler og vrid dem modsat af hinanden, så de bliver snoet i hver sin retning og saml dem i enden til én stjernespids. Forsæt på samme måde hele vejen rundt, to og to, så du ender med 8 stjernespidser.
  8. Pensl kringlen med æggeblomme og drys med pistacienødder.
  9. Bag ved 180 grader til gylden og gennembagt. 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 4