Pitabrød kan også bruges som aftensmad, og hvis der er flere tilbage, så er madpakken næsten allerede lavet. (©DR)

Pitabrød

Hvis man er en af dem, der synes at smøre madpakke er lidt en sur pligt, så kan det være godt at få lidt variation ind i det. Her er en ide til hvordan man kan lave sine egne pitabrød.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 7 g salt
  • 300 g tipo 00
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 20 g smagsneutral olivenolie
  • 1 smule ekstra tipo 00 til at rulle dejen ud i

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand, gær, salt, tipo 00 og halvdelen af fuldkornshvedemelet op i en røreskål.
  2. Ælt dejen godt ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt olivenolien og lidt mere fuldkornshvedemel til dejen så småt samler sig. Ælt dejen godt i 15 minutter til den bliver fast men stadig er smidig.
  3. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Lad bollerne hvile 40 minutter under et klæde.
  4. Tænd ovnen på 250 grader og sæt to rene bageplade ind i ovnen. Rul hver bolle ud med en kagerulle eller rullepind i lidt mel så de måler 12-14 cm i diameteren og er lige tynde over det hele.
  5. Læg hurtigt pitabrødene ind på de varme plader 2 ad gangen. Bag dem kort til de er gyldne og bagt i bunden, max. 5 minutter - afhængigt af ovnen...