Tidsmængde: 45 min Mængde: 5 pers.
Ingredienser
TIL DEJEN
- •
350 g vand
- •
150 g surdej (alternativt yoghurt)
- •
25 g gær
- •
1 spsk. salt
- •
1 spsk. sukker
- •
650 g 'Tipo 00' hvedemel
TIL FYLDET
- •
1 bagekartoffel
- •
1 spsk. olivenolie
- •
1 spsk. salt
- •
1 spsk. peber
- •
5 friske mozzarellaoste
- •
350 g ricottaost
- •
50 g udstenede oliven
- •
1 bundt rosemarin
Fremgangsmåde
Start med at lave dejen. Lun vandet og pisk de øvrige ingredienser på nær melet ud heri. Arbejd melet ind i dejen og ælt (evt. på røremaskine) til den virker glat og smidig. Læg dejen i en smurt skål og læg et klæde over. Lad så pizzadejen udvikle sig til tre gange sin størrelse (det tager omkring 1½ time).
Tænd bålet imens og lad det brænde ud til rolige gløder. Sæt grillristen over så den har en afstand til gløderne på ca. 15-20 cm. Hele humlen ligger i, at dit bål ikke må være for varmt, for så når pizzaen at brænde før fyldet får varme.
Del pizzadejen i fem lige store stykker og rul dem til en bold. Lad dem efterhæve sådan, imens du gør kartoflerne klar. Skær kartoflerne i 3 mm tykke skiver på et mandolinjern, stænk dem med olivenolie og krydr godt på begge sider med salt og peber. Grill kartoffelskiverne gyldne på hver side og tag dem af.
Hav alle dine ingredienser til pizzaen klar, for næste trin sker i en lang flydende bevægelse. Hiv og træk i dejen til den er så tynd, som du kan få den. Læg den direkte på grillen og lad den puffe op, vend den 90 grader med pizzaspaden og lad den grille gylden. Vend dejen rundt og fordel nu mozzarella, ricotta, de grillede kartofler, plukket rosmarin og oliven, stænk med olivenolie og drys med salt. Stik spaden ind under pizzaen og drej den 90 grader. Lad spaden blive under pizzaen så den 'snupper' lidt af varmen og lader pizzaen blive mere jævnt bagt. Når bunden virker sprød og gylden, og fyldet har fået varme, serveres den med det samme.