Lækre pizzaknækbrød er gode som snacks eller til den lille sult. (©DR)

Pizza-knækbrød

Marianne bagte disse lækre pizza-knækbrød som en favoritbagning i Den store bagedyst 2018. I hendes familie elsker de nemlig at bage hjemmelavet pizza, så derfor skulle Mariannes knækbrød både smage og formes som pizza slices.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 tsk. pesto med soltørrede tomater og chili
  • 2 tsk. salt
  • 1,1 dl olie
  • 2,2 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl groft mel
  • ca. 350 g hvedemel
  • 2 tsk. Santa Maria krydderurtemix

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at blande olie, vand, pesto, pressede hvidløg og krydderier i en skål. 
  2. Tilsæt alle kerner, gryn og groft mel. Tilsæt derefter alm. mel til dejen er jævn.
  3. Del dejen i fire lige store stykker, og rul hver klump ud imellem to stykker bagepapir. 
  4. Brug en rund skabelon og skær dejen, så du får en stor cirkel. Del cirklen i 8 slicer med en skarp kniv. 
  5. Spray med olie og drys med krydderurte-mix og salt. Bag brødene i  18-20 minutter ved 190 grader.  
  6. Når knækbrødet er kølet af, kan de brækkes fra hinanden i de forskårne riller.  

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3