Pizza med artiskok, tomat og oliven
Den svenske tv-kok Tina Nordström bruger i denne opskrift på pizza en artiskokcreme på bunden i stedet for den sædvanlige pizzasauce med tomater. Det gør pizzaen til en lækker og anderledes oplevelse.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
-
Tina Nordström
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- 500 g hvedemel
- 1 tsk. salt
Fyld
- 1 dåse artiskokhjerter
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 fed hvidløg
- 400 g cherrytomater
- 200 g mozzarellaost
-
2 dl
sorte oliven
(uden sten)
- 1 knivspids sort peber
Fremgangsmåde
- Dejen:
Opløs gæren i vandet og bland olivenolie og halvdelen af melet i. Tilsæt derefter saltet og resten af melet. - Ælt, til dejen er smidig, og lad den hæve tildækket i cirka en time. Dejen kan med fordel laves dagen før og stilles i køleskabet.
- Forvarm ovnen til 275 grader og stil en bageplade ind i ovnen.
- Fyld:
Hæld vandet fra artiskokkerne og blend dem med olivenolien til en puré. Smag til med salt og blend med hvidløget. - Skær cherrytomaterne i halve og læg dem i en si. Klem saften og kernerne ud af dem med hånden. Skær oliven og mozzarella i skiver.
- Rul dejen ud til seks-syv pizzaer og læg dem på bagepapir. Smør artiskokcremen ud på pizzaerne. Undlad at smøre helt ud til kanten. Læg tomater, oliven og mozzarella på. Drys med salt, sort peber og nogle duske timian.
- Bages på en varm bageplade i 10-15 minutter.
TIP:
- Man kan efter smag lægge ruccola, parmaskinke og et par skiver frisk parmesan på før servering.
- Stænk med en smule olivenolie og drys med sort peber.
- Serveres gerne sammen med en kålsalat.