En rigtig familiepizza er toppet med fyld, som hele familen kan lide - Ligesom den Rosa bagte i Den store Bagedyst. (©DR)

Pizza med chorizo og basilikumpesto

Roses lækre opskrift på en rigtig familiepizza med chorizopølse, oliven, basilikumpesto og mozzarella. Et sikkert hit til en hyggelig aften. Pizzaerne bagte Rosa som favoritudfordringen i Den store Bagedyst 2017.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 10 g gær
  • 6 dl vand
    (lunken)
  • 1 spsk. acaciehonning
  • 1 tsk. salt
  • 700 g hvedemel
  • 300 g durummel
  • 4 spsk. olivenolie

Tomatsauce

  • 500 g cocktailtomater
  • 3 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 dl vand
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • salt og peber

Basilikumpesto

  • 2 bundter basilikum
  • 80 g parmesanost
  • 80 g pinjekerner
  • 5 fed hvidløg
  • 0,25 stk. citron
    (saft heraf)
  • 0,25 tsk. olivenolie

Fyld og topping

  • 250 g chorizopølse
  • 250 g bøffelmozzarella
  • 6 stk. kartofler
  • 3 dl sorte oliven
  • frisk rosmarin
  • 50 g parmesanost
  • 3 stk. skalotteløg

Pynt

  • 10 stk. cherrytomater
  • en håndfuld basilikumblade

Fremgangsmåde

Dej

  1. Rør gæren ud i vand, honning og olivenolie.Tilsæt halvdelen af melet og rør godt (brug evt. røremaskine). Tilsæt salt og næsten resten af melet og ælt dejen grundigt i 3-5 min. Fordel dejen i to skåle, sæt film over og lad dejen stå lunt og hæve ca. 1-1½ time til dobbelt størrelse.

Tomatsauce

  1. Skyl tomaterne og kom dem op i en gryde. Hak løgene groft og kom dem op til tomaterne og tilsæt hakket rosmarin, hvidløg, salt, peber, olivenolie og vand. Kog tomatblandingen under låg i ca. 25 min. Tag låget af og lad tomatsovsen koge yderligere ind til det meste af saften er fordampet.
  2. Blend i gryden med en stavblender og sæt til side.

Basilikumpesto

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande og blend sammen med resten af ingredienserne. Smag til med salt og citron.

Fyld og topping

  1. Tænd ovnen på 250 grader og sæt to bageplader herind, så de varmes op. 
  2. Skær løgene i ringe og kom i et fad. Drys groft salt over og lad dem stå i min. 15 min.
  3. Riv kartoflerne fint (gerne på et mandolin jern). Ææg dem på masser af køkkenrulle og drys med lidt salt.
  4. Skær chorizo pølsen og mozzarellaosten i skiver og hak rosmarinkvistene.

Bagning

  1. Kom dejen ud på bagepapir og pres dejen ud med hændern – kom evt. olie på fingrene. 
  2. Fordel tomatsovsen på bundende, læg kartoffelskiver på og drys med hakket rosmarin. Fordel pølsen jævnt sammen med løgringe, mozzarella, revet parmesan og sorte oliven.
  3. Tag de varme plader ud af ovnen og flyt pizzaerne over på dem.
  4. Bag pizzaen øverst i ovnen på min. 250 grader varmluft til de har sprøde kanter og bund (ca. 15 – 20 min.).

Anretning

  1. Fordel små klatter af basilikumpestoen på den færdige pizza og skær evt. små tomater i både og pynt hermed. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)