Du kan krydre pizzaen med friske urter. (Foto: Chris Tonnesen ©DR)

Pizza med fire slags ost og stegte tomater

Denne pizza er en dekadent udgave af en altid skøn italiensk klassisker. Det kan siges meget enkelt: Margarita møder Quattro Formaggi, og sød musik opstår. Du kan sagtens vareriere ostene efter, hvad du har ved hånden.

Du kan med fordel lave tomaterne i forvejen.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pizza

  • 20 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 400 g pizzamel
    (type 00)
  • 300 g mozzarella
  • 300 g Fontina, Tallegio eller Provolone
  • 150 g gorgonzola
  • 150 g revet parmesan
  • 1 håndfuld rucola
  • Friske urter for eksempel oregano eller basilikum
  • sort peber

Stegte tomater

  • 1 kg cherry- eller blommetomater
  • 1 dl Olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Stegte tomater

  1. Halver tomaterne på langs.
  2. Vend tomaterne med olivenolie, salt og peber, og steg tomaterne i ovnen ved 150 grader i 1½ - 2 timer. 

Pizza

  1. Smuldr gæren i lunkent vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen med, og form den til fire boller. 
  2. Sæt en pizzasten i ovnen (alternativt kan du bruge en bageplade), og varm ovnen op til den højeste temperatur. 
  3. Rul pizzadejen ud. SKærmozzarella i tynde skiver, og riv eller bræk de øvrige oste i mindre stykker. Fordel dem på dejen. 
  4. Bag pizzaerne i cirka 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne. 
  5. Fordel til sidst tomater, rucola og urter på toppen og krydr med peber. 

Hvis du har tomater i overskud kan du dække dem med olie og opbevare dem op til en uge på køl.