Opdater din pizzaklassiker med gorgonzola, valnødder og frisk endivesalat. Når pizzaen er færdigbagt dryppes lidt hvidløgsolie på den og oregano drysses henover. (©DR)

Pizza med gorgonzola og endive

I denne pizzaversion er fyldet blandt andet frisk endivesalat og valnødder, så det er vist i orden at sige at det er en lidt anderledes pizza vi har med at gøre. Vær opmærksom på at pizzadejen skal koldhæve i minimum 6 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

Pizzadej

  • 300 g durummel
  • 300 g tipo oo hvedemel
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 10 g økologisk gær
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Tomatsauce

  • 1 dåse tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 smule olivenolie

Fyld

  • 0,5 pakke gorgonzola
  • 1 stk. lille bøffelmozzarella
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule tørret oregano
  • 3-4 fed hvidløg
  • 200 g valnødder
  • 1 pakke endivesalat

Fremgangsmåde

Lav først pizzadejen:

  1. Brug gerne lidt surdej, hvis man lige har lidt stående.
  2. Brug helst en pizza sten til bagning.
  3. Gær røres ud i lunkent vand. Drys melet i lidt ad gangen, tilsæt oliven olie og salt, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen koldhæve i min. 6 timer.

Lav dernæst tomatsauce: 


  1. Alle ingredienser blendes sammen med en stavblender og smages til med salt, sukker og oliven olie.

Bag dej og læg fyld på pizza:

  1. Drys lidt mel på en ren overflade og rul pizzadejen helt tyndt ud. Placer den på bagepapir og smør den med et jævnt lag tomatsauce. Fordel små klumper af gorgonzola og bøffelmozzerella på pizzaen, dernæst lidt tynde skalotteløgringe. 

  2. Dryp lidt olivenolie henover og læg den på bagestenen, og bag den i en 275 grader varm ovn. Den skal have ca. 10 min. Imens knuser man hvidløg i lidt olivenolie til at dryppe på pizzaen.

  3. Pizzaen skubbes over på et træ skærebræt. Fordel den fint snittede endive og knuste valnødder, og dryp pizzaen med lidt hvidløgsolie, og drys med oregano.