(©DR)

Pizza med kødboller

I 2014 lavede Charlotte i Den store Bagedyst denne meget børnevenlige pizza, som er lige klar til børnefødselsdagen. Charlotte serverede den med små skåle med friske grøntsager som topping, som børnene selv kan putte på. Pizzaen kan naturligvis også være en lækker hverdagsret.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 1 dl surdej
    (Kan udelades)
  • 2 dl vand
  • 30 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 15 g salt
  • 500 g Mel tipo 00
    (Kan erstattes af almindeligt hvedemel)

Syltede løg

  • 3 stk. løg
  • 3 spsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt

Kødboller

  • 200 g hakket oksekøde
  • 0,5 stk. æg
  • 2 spsk. vand
  • 1 stk. løg, lille
  • 2 spsk. rasp
  • 0,5 tsk. salvie og timian
    (Efter smag)
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Tomatsauce

  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 dl merian
  • 1 stk. gulerod
  • 2 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vand og evt. surdej. Sukker og mel tilsættes og røres på maskine i fem minutter. Så puttes saltet i, og dejen køres yderligere i fem minutter og sættes til hævning.

  2. Lav de syltede løg:
    Snit løg og steg dem ved middel varme i 5 minutter i olie. Tilsæt sukker, eddike og salt, og lad dem simre i 20-30 minutter.

  3. Lav kødbollerne:
    Riv løget fint og alle ingredienser til kødbollerne blandes derefter sammen og trilles til små boller. De steges på en pande, til de får farve.

  4. Hak løg, hvidløg og gulerod. Alle grøntsager til tomatsaucen steges ved middel varme i to minutter, før tomater og merian kommes i. Lad sovsen simre i 20 minutter og blend den med en stavblender. Rør lidt creme fraiche i og smag til.

  5. Tænd ovnen på 250 grader. Gerne med en stenplade i. Rul dejen ud til 2 pizzaer og fordel sovs, kødboller (kan halveres) løg og ost. Bag pizzaerne i 10-15 minutter.