En krydret og anderledes pizza med lammekød. (©DR)

Pizza med lammekød og oliven

En skøn og smagfuld pizza med lammekød, oliven og champignon, som familien Roxy lavede i Maddysten. Få deres opskrift lige her, og server pizza for hele familien.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pizzadej

  • 10 g gær
  • 200 ml vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 ml sødmælk
  • 1 tsk. salt
  • ca. 500 g hvedemel

Lammekød

  • 1 stor spsk. olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. garam masala
  • ½ kg hakket lammekød
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • salt og peber efter smag

Topping

  • 5 sorte oliven
  • 5 champignon
  • 1 tomatpasta eller tomatsauce
  • 1 mozzarellaost

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Rør gær og salt ud i vand og mælk. Tilsæt olivenolie og tilsæt hvedemel. Ælt dejen igennem ca. 10 minutter til den er smidig og elastisk. 
  3. Lad dejen ligge og hæve i 1 time.

Lammekød

  1. Varm olivenolie op i en gryde og steg løg klare med chili og garam masala. 
  2. Tilsæt det hakkede lammekød og steg det af. Tilsæt lidt vand og lad det simre i ca. 30 minutter. Tilsæt friskhakket koriander til slut. 
  3. Smag til med salt og peber.

Tilberedning

  1. Rul pizzadejen tyndt ud.
  2. Smør bunden med tomatsauce og fordel det stegte lammekød over bunden.
  3. Snit oliven og champignon i skiver og drys over. 
  4. Skær mozzarellaosten i skiver eller pluk den ud over pizzaen.
  5. Kom pizzaen i ovnen og bag den til den er sprød og gylden.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten